Kontroversielt modehus eller multinational luksusvirksomhed?

Gucci er en multinational luksusmodevirksomhed, der blev grundlagt af Guccio Gucci i Firenze, Italien i 1921. Virksomheden producerer en bred vifte af produkter, herunder tøj, tilbehør, bagage, ure, parfume og andre luksusvarer. Gucci er nu ejet af det franske holdingselskab Kering.

Gucci har været et førende luksusmærke inden for mode i næsten et århundrede. Det er blevet kendt for sine stilfulde og luksuriøse produkter, der ofte forbindes med high-end mode. Nogle af de mest ikoniske produkter fra Gucci omfatter GG-logoet, hestebiddet og bambushåndtaget.

Virksomheden har også været involveret i en række kontroverser i årenes løb. I 2013 blev det afsløret, at flere ledende medarbejdere hos Gucci havde været involveret i en plan for at unddrage sig italiensk skat. Og i 2017 blev mærket beskyldt for racisme efter at have lanceret en reklamekampagne, der viste en sort mand, der blev “reduceret til sine dyriske instinkter”.

På trods af disse kontroverser er Gucci fortsat et af de mest populære og succesfulde luksusmodebrands i verden. Det er elsket af både berømtheder og fashionistaer for sine smarte og tidløse designs.

Share the Post:

Andre spændende indlæg