Hvad er snus?

Snus er en type svensk røgfri tobak. Den fremstilles som et løst pulver eller i små poser, der placeres under overlæben. I modsætning til dip kræver snus ikke spytning og har meget lidt spytproduktion. Ordet “snus” stammer fra det gamle nordiske ord for “snus”

Snus har eksisteret siden 1500-tallet og blev oprindeligt brugt som medicin. I 1700- og 1800-tallet blev det populært blandt arbejderklassen som en måde at holde sig vågen på i de lange arbejdsdage. I begyndelsen af 1900-tallet begyndte Swedish Match, et stort tobaksfirma, at masseproducere snus. I dag er snus meget populært i Sverige, hvor over 20 % af befolkningen bruger det dagligt. Det er også ved at blive mere og mere populært i andre lande som Norge, Danmark, Finland og USA

Der findes to hovedtyper af snus – portionssnus og løs snus. Portionssnus kommer i små poser, som du placerer under din overlæbe. Løs snus er netop det – løs tobak, som du selv portionerer. Hver type har sine egne fordele og ulemper, som vi vil diskutere mere detaljeret nedenfor.

For- og ulemper: Portionssnus – fordele og ulemper

Portionssnus kommer i små poser, som du placerer under din overlæbe. Den største fordel ved portionssnus er bekvemmeligheden – de er nemme at bruge, og du kan bære dem rundt med dig uden at lave rod. De har også tendens til at indeholde mindre nikotin end løs snus, fordi tobakken er blevet præportioneret, så du ikke kan pakke så meget i hver pose.

Den største ulempe ved portioner er, at de kan være dyrere end løs snus. De er heller ikke så miljøvenlige, fordi de kommer i plastikposer, som skal bortskaffes efter brug. Nogle mennesker synes også, at portioner kan være vanskeligere at bruge end løs snus, fordi de kan være svære at holde på plads og nogle gange lækker tobakssaft.

Ulempen ved løs snus er, at det kan være rodet og besværligt at bruge. Du skal have et sted at opbevare det, og det kan være svært at portionsanrette den rigtige mængde, hver gang du vil bruge det. Nogle mennesker synes også, at løs snus ikke holder sig lige så godt på plads som portioner, hvilket gør det mere sandsynligt, at der løber tobakssaft ud…

Afslutningsvis kan man sige, at der er fordele og ulemper ved både portioneret og løst snus. Det kommer virkelig an på personlige præferencer, hvilken type du vælger at bruge! Hvis du er på udkig efter bekvemmelighed, så kan portioner være vejen at gå. Hvis du er på udkig efter overkommelige priser og miljøvenlighed, så er løs snus måske bedre egnet for dig! Nikotinindholdet har generelt tendens til at være højere i løse typer af snus, så hvis nikotinindholdet er vigtigt for dig, så husk det, når du træffer din beslutning!

Læs mere via lyft xl.

Share the Post:

Andre spændende indlæg