Fra vice til præsident

Joe Biden blev født i Scranton, Pennsylvania, den 20. november 1942. Han er den ældste af fire børn af Catherine Eugenia (Finnegan) og Joseph Robinette Biden Sr. Hans far var af irsk afstamning, og hans mor var af italiensk afstamning. Efter at have afsluttet high school i 1961 gik Biden på University of Delaware, hvor han fik en bachelor of Arts i 1965. Derefter læste han jura på Syracuse University, hvor han blev uddannet som Juris Doctor i 1968.

Biden begyndte sin juridiske karriere som assisterende amtsanklager i Delaware i 1970. I 1972 blev han valgt til det amerikanske senat og blev dermed den sjette yngste senator i USA’s historie. Han blev genvalgt til senatet seks gange og sad i senatet fra 1973 til 2009. I 2008 blev han valgt til USA’s vicepræsident, og han har siddet i denne rolle siden 2009.

Som vicepræsident har Biden spillet en central rolle i Obama-regeringens indenrigs- og udenrigspolitiske initiativer. Han har især været involveret i bestræbelserne på at forbedre de økonomiske vilkår for amerikanere fra middelklassen og på at reducere våbenvold. Han har også været en stærk fortaler for USA’s militære engagement i Irak og Syrien for at bekæmpe terrorgruppen Islamisk Stat.

Share the Post:

Andre spændende indlæg