Alt, hvad du behøver at vide om Pink Floyd

Chancerne er, at du har hørt om Pink Floyd. Men ved du alt, hvad der er at vide om dette indflydelsesrige band? Hvis ikke, skal du ikke bekymre dig – det skal du snart få. I dette blogindlæg tager vi et dybdegående dyk i alt om Pink Floyd, fra deres tidlige begyndelse til deres største hits. Så læn dig tilbage, slap af, og nyd turen.

Pink Floyd var et engelsk rockband, der var aktivt i over to årtier, fra 1965 til 1995. Bandet opnåede international anerkendelse med deres psykedeliske og progressive rockmusik. De er en af de bedst sælgende musikkunstnere nogensinde med over 250 millioner solgte plader på verdensplan. De blev optaget i den amerikanske Rock and Roll Hall of Fame i 1996 og i den britiske Music Hall of Fame i 2005. I 2005 modtog de Grammy Lifetime Achievement Award.

Bandet blev grundlagt af Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason og Richard Wright. Barrett var den oprindelige forsanger og guitarist, men forlod bandet i 1968 på grund af psykiske problemer. Waters tog over som den primære sangskriver og kreative kraft bag bandet. Den klassiske besætning bestående af Waters, Mason, Wright og guitarist/sanger David Gilmour varede indtil Wrights død i 2008; Gilmour og Mason fortsatte dog med at turnere og indspille under Pink Floyd-navnet indtil 2014

I løbet af deres karriere udgav Pink Floyd 15 studiealbums, 3 livealbums, 11 kompilationsalbums, 8 videoalbums, 35 singler og 26 musikvideoer. Nogle af deres mest populære sange omfatter “Wish You Were Here”, “Another Brick in the Wall Part 2”, “Comfortably Numb”, “Money”, “Time”, ” Hey You”, “The Great Gig in the Sky”, “Shine On You Crazy Diamond”, “Welcome to the Machine”, “Run Like Hell” og “Brain Damage/Eclipse”

Share the Post:

Andre spændende indlæg